Opnames maken in Brielle met prachtig zomerweer is natuurlijk geen straf. In opdracht van de Werkgroep “Kanonnen en Affuiten” maken we met Dubbelklik video's voor vertoning in het kruitmagazijn, één van de vele historische 'Bastions' in Brielle.We leveren ook de apparatuur en programmeren het geheel zodat de vele toeristen die Den Briel bezoeken straks alles weten over hoe buskruit werd gemaakt en hoe belangrijk de uitvinding voor de stad was.
Dodenherdenking 2024. Wij waren met Dubbelklik live in Schiedam voor en met streekomroep Twee. Regie in een gehuurde bus opgebouwd, met een camera op het dak van het gebouw van KomKids Kinderopvang, daar kwam ook het internet vandaan middels een straalverbinding en drie camera's in de stromende regen neergezet rond het monument in de Plantage.De collega's maakten reportages met interviews, ook van de herdenking in Vlaardingen en de andere plechtigheden in Schiedam. De Twee-crew bestond…
In opdracht van het Stedelijk Museum Schiedam produceerde Dubbelklik een radiocommercial voor de 'Wijken Welkom' actie van het museum. 'Onder de naam Wijken Welkom nodigt het museum elke wijk van Schiedam uit voor een feestelijke avond. Een avond voor en door de wijk, want we organiseren het graag samen. Een soort buurtfeest, maar dan in het museum'.
De installatie van Harald Bergmann als nieuwe burgemeester van Schiedam werd op 13 maart live uitgezonden op streekomroep Twee en de website van de gemeente Schiedam. Dubbelklik zorgde, samen met streekomroep Twee, voor de productie, regie en alles wat verder nodig is bij de live Tv uitzending. We zetten zes camera's in en onze Atem-regie, ASL_communicatie, titelgenerator en audio mengtafel.  Bekijk de uitzending hier:
vrijdag, 02 februari 2024 18:59
Vandaag hebben we de akoestische panelen (uiteraard in de kleuren van Twee) opgehangen in de radiostudio van de streekomroep, zo klinkt het geluid van Twee nog net even wat beter. Ook zijn we aan de slag met het ophangen van de camera's voor Visual Radio, zodat u binnenkort op https://ditistwee.nl/mediaoverzicht/radio ook met een aantal live radioprogramma's mee kunt kijken.
We zijn nog druk aan de slag met de techniek in de radiostudio's van streekomroep Twee in het Wennekerpand in Schiedam. Vanaf maandag komen hier weer de vertrouwde live programma's van de voormalige lokale omroepen Omroep Vlaardingen en SCHIE vandaan. Binnenkort ook met visual radio, zodat je bij een aantal programma's live mee kunt kijken.
vrijdag, 05 januari 2024 23:27
Voor de Streekomroep Twee zijn we een app aan het ontwikkelen. De eerste versie staat al in de Apple Store en Google Play store. De komende tijd krijgt de applicatie nog meer functies, het belangrijkste nieuws, live radio en live tv kun je er nu al bekijken. Eerder maakten we ook apps voor Omroep Vlaardingen en SCHIE.  
Onze chromakeyset stond 28 en 29 december 2023 in het Historisch Museum Den Briel en daar konden bezoekers 'in een schilderij stappen'. Het museum spreekt zelf in een persbericht van een groot succes: er kwamen mensen speciaal voor de deze activiteit naar het museum. Het resultaat    
De lokale omroepen van Schiedam (SCHIE) en Vlaardingen (Omroep Vlaardingen) vormen vanaf 1 januari 2024 de nieuwe streekomroep Twee. We maakten de website voor de nieuwe omroep en zijn ook bezig met een Android- en Apple-app. De website is (ook in de desktopversie) in darkmodus te bekijken. Het was een drukke jaarwisseling voor ons want vanwege het samengaan van de omroepen zijn we achter de schermen met allerlei technische aanpassingen bezig. Zo komt het radiosignaal…
Al sinds het begin vijf jaar geleden, werkt Dubbelklik voor SCHIE, de lokale omroep van Schiedam. We verzorgen de eindredactie, de ICT, radio- en TV-techniek, maken een dagelijkse nieuwsbrief en nog veel meer. Dar komt nu ook Omroep Vlaardingen bij. De twee omroepen gaan op 1-1-2024 samen verder als streekomroep Twee.