Live regie bij Dodenherdenking in Schiedam

vrijdag, 05 mei 2023 13:07

In opdracht van en in samenwerking met SCHIE TV, de lokale omroep van Schiedam, verzorgde Dubbelklik weer de productie en regie van de live uitzending van de Dodenherdenking in Schiedam. Vanuit de Plantage, het oudste stadspark van Nederland, zonden we met in totaal zes camera's de toespraken, muziekoptredens en kransleggingen uit.

Dubbelklik verzorgde de productie, techniek en de regie, medewerkers van de omroep bemanden de camera's en regelden het geluid. In totaal bestond de crew uit twaalf mensen.

Voor het internet (verbinding met de studio van de omroep) zetten we onze WiFi-schotels in (een point to point verbinding) naar het gebouw van Komkids kinderopvang aan de overkant. Als back-up hadden we nog onze 4G router beschikbaar en van Rijnmond hadden we een zogenaamde WMT-zender te leen.

In de tot regiebus omgebouwde vrachtwagen stond onze nieuwe regietafel met daarop de Atem-regie, ASL_communicatie, titelgenerator en audio mengtafel.  

We rolden 22 haspels af (en weer op) met SDI-, stroom, en XLR-kabels en nog vele losse kabels, in totaal meer dan een kilometer aan kabel.