Live Tv-uitzending Dodenherdenking

vrijdag, 06 mei 2022 23:57

In opdracht van en in samenwerking met SCHIE TV, de lokale omroep van Schiedam, verzorgde Dubbelklik de live uitzending van de Dodenherdenking in Schiedam. Vanuit de Plantage, het oudste stadspark van Nederland, zonden we met in totaal acht camera's de toespraken, muziekoptredens en kransleggingen uit. Dubbelklik verzorgde de techniek en de regie, MY Streaming zette drie PTZ-camera's in, vrijwilligers van de omroep bemanden de camera's en regelden het geluid. In totaal bestond de crew uit twaalf mensen.

Op het gebouw van Komkids kinderopvang, tegenover de Plantage, stond een camera op het dak, aangesloten met een NDI verbinding op de regie. Ze was de vertraging slechts een paar milliseconden. Verder hadden we ook een bemande draadloze camera. Voor het internet (livestream op Facebook en verbinding met de studio van de omroep) zetten we onze WiFi-schotels in (een point to point verbinding). Als back-up hadden we nog onze 4G router beschikbaar.

In de tot regiebus omgebouwde vrachtwagen zaten vijf man: regie, titelgenerator en schakeltechnicus (twee man Dubbelklik), geluid (SCHIE), aansturing drie PTZ's (MY Streaming) en verbindingstechnicus (SCHIE).