Promo Brandersfeesten 2017

donderdag, 14 september 2017 08:52

Dubbelklik maakte ook dit jaar weer de promo voor de Brandersfeesten. 

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september vieren we in de binnenstad van Schiedam het grootste feest van Schiedam; De Brandersfeesten.

Naast het uitgebreide programma, zal op zaterdagavond 23 september het publiek genieten van de Gondelvaart. Een schitterend programmaonderdeel, dat we helaas 4 jaren hebben moeten missen is terug van weggeweest. En hoe!

Dit jaar alweer voor de 33ste keer en omdat de Lange Haven er weer prachtig bij ligt, is het gezellig slenteren langs de kades van de Buitenhavenweg, Korte Haven en Lange haven, waar 150 grote en kleine schepen liggen met vrolijke vlaggetjes en feeërieke verlichting in de avond. Op zaterdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur, na 4 jaar te zijn weggeweest, compleet met het spektakelstuk van de Brandersfeesten de Gondelvaart. De Gondelvaart is een optocht van versierde schepen door de Lange Haven van Schiedam waaraan diverse ingeschreven (watersport-) verenigingen en culturele instellingen meewerken.

Maar er is meer op en rond het water
De Branderszwemtocht, die op de zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur vele zwemmers in het water zal trekken, leidt langs de Buitenhavenweg, Lange Haven de Nieuwe Haven, Korte Haven, de Schie tot de Noordvest. Schrijf in voor een van de drie routes van 6 km, 2,7 km of 1,4 km. Maar aanmoedigen kan natuurlijk ook.
Scouting Franciscus Lodewijk Groep zorgt er samen met de Schiedamse scoutingverenigingen op zaterdag voor dat jong en oud in de Lange Haven kunnen deelnemen aan de waterspelen met o.a. kano’s varen, waterloopballen. Op dat deel van de kade is er nog meer te doen. Schminken, knopenkraam, leer bewerken, broek hangen, kat knuppelen, knutselen. Het schip De Alewijn ligt aangemeerd en is te bezichtigen.

Hapje, drankje, muziek
Het hele weekend klinken muzikale klanken bij de horecaondernemers. Vaak tot in de late uurtjes. Zij doen hun best om zich bij het programmaonderdeel Schiedam Live te onderscheiden met hapjes, drankjes en (live) muziek op die unieke locaties. En wilt u ook nog meezingen, dan kan dat bij het Shantykoren festival. Op zaterdag en zondag zullen shantykoren de bezoekers laten meedeinen vanaf de Grote Markt, de Vismarkt, het Land van Belofte en het terras van De Korenbeurs. Diverse shantykoren zorgen ook voor een unieke sfeer op het Land van Belofte, dat wordt omgetoverd tot een oudhollands eetplein met pannenkoeken, patat, viskraam, snoep en stroopwafels. Nieuw dit jaar is het Foodtruckfestival . Mobiele keukens op wielen zullen De Kloosterplaats omtoveren tot een sfeervol openluchtrestaurant. Lekker eten, dj's en live muziek zorgen voor een lekker nieuw programmaonderdeel.
Ook nieuw dit jaar is het programmaonderdeel; Oude tijden herleven. Op de Lange Haven zullen vanaf de Korenbeurs tot aan de Vismarkt een aantal oude ambachten zorgen voor het nodige vermaak. In het water liggen zalmscheepjes en oude zeilscheepjes. Op de Vismarkt richt café Kennis een horecapleintje in met een bar, foodtrucks en een koffietruck.

Voor de koopjesjagers
Met de 150 kramen van de Brandersmarkt slingerend opgesteld op de Broersveld, Broersvest, Hoogstraat en Lange Kerkstraat lukt het op zaterdag en zondag weer de koopjes na te jagen. Anders lukt dat zeker op de Kofferbakverkoop. Ruim 50 auto's zullen op de Broersvest aan beide kanten bij de ruïne tweedehands spullen verkopen. Uiteraard zijn ook de winkels open tijdens dit Brandersfeestenweekend met straattheater ensteltenlopers acts op de Hoogstraat, Broersvest, Broersveld en Lange Kerkstraat. Loop een rondje centrum. Er is overal wat te beleven.

Leuk en leerzaam
Voor alle leeftijden is de Duurzaamheidsmarkt in Broersveld. De Gemeente Schiedam organiseert deze markt met kramen en promotiestands. En voor de techneuten is er het Technetkring - plein rondom de Muradiye moskee in de Raamstraat. De Technetkring is de samenwerking met de moskee aangegaan. Technetkring is en samenwerking tussen technische bedrijven en scholen rondom de promotie van techniek. Een aantal bedrijven zal zich promoten. Het terrein rondom de moskee wordt verder aangevuld met kinderactiviteiten zoals een stormbaan en luchtkussens.

Zwieren en ontdekken
De kermisattracties staan op ’t Stadserf opgesteld en in de Lange Kerkstraat is er de Kinderkermis voor de allerkleinsten. Het plein van het Stedelijk Museum is ingericht met allerlei kinderactiviteiten in samenwerking met Stedelijk Museum.

Spectaculaire afsluiting
Als afsluiting van deze 33ste editie van de Brandersfeesten zal er op zondagavond 24 september een spectaculaire vuurwerkshow plaatsvinden vanaf het dak van het Theater aan de Schie/ Stadskantoor.

Vergeet niet het weekend van 22, 23 en 24 september alvast in je agenda te zetten en houd de website www.brandersfeesten.nl in de gaten.

https://popuptv.nl