Schiedamse Lyceum Schravenlant tentoongesteld op Biënnale Venetië

vrijdag, 22 juli 2016 17:39
Schiedamse Lyceum Schravenlant tentoongesteld op Biënnale Venetië

Dubbelklik filmde zowel de sloop van het oude gebouw als de bouw van het nieuwe Lyceum Schravenlant. En nu is Lyceum Schravenlant te zien in een van de tentoonstellingszalen in het Centrale Paviljoen van de Giardini op de de 15e internationale Architectuur Tentoonstelling in Venetië.

Het ontwerp van Lyceum Schravelant won eerder al de award voor de Duurzaam bouwen.

'De Biënnale is hèt platform om de betekenis van “value creating architecture” te introduceren' schrijft LIAG architecten op hun website. 'Het is de ideale gelegenheid om richting gevende projecten op het gebied van gezonde en circulaire architectuur te presenteren en van andere projecten te leren. De nieuwbouw van Lyceum Schravenlant in Schiedam, de eerste C2C-school in Nederland, zal onderdeel uitmaken van de expositie getiteld ‘Celebrating our human footprint: A building like a tree – A city like a forest’ die door EPEA en Prof. Michael Braungart is samengesteld.'

De Architectuur Biënnale is voor publiek te bezoeken vanaf 28 mei a.s. tot en met 27 november 2016. 

Drie jaar lang heeft Dubbelklik het proces van de Cradle to Cradle nieuwbouw van Lyceum Schravenlant in Schiedam gevolgd en gefilmd. Van de eerste tekeningen, de sloop van het oude gebouw, het slaan van de eerste paal tot en met de oplevering. Van het hele proces hebben we in opdracht van de gemeente Schiedam en in nauw overleg met de architect deze korte compilatie gemaakt. De film is vertoond op het symposium "Samen duurzame scholen realiseren' op 28 november 2013 in Lyceum Schravenlant. Lyceum Schravenlant is de eerste CO2 neutrale school van Nederland die volledig volgens de Cradle to Cradle filosofie is gerealiseerd.