Video voor Boskalis Nederland

donderdag, 15 december 2016 00:25

Speciaal voor de Schiedamse Brandersfeesten heeft Dubbelklik voor Boskalis Nederland een promotiefilm gemaakt over het kadeherstel van de Lange Haven in Schiedam. De video is gedurende de drie dagen durende Branderfeesten vertoond op een groot scherm naast het hoofdpodium.

Werken aan de oude gracht in het hartje van jeneverstad Schiedam, zonder de historie geweld aan te doen en verkeer en omwonenden te veel te hinderen. Dat is de grote uitdaging van het project Lange Haven Plus.

Het historische centrum rond de lange haven is een van de parels van Schiedam. Binnen het project Lange Haven herstelt Boskalis Nederland hier in anderhalf jaar 1200 meter aan eeuwenoude, verzakte kades. De aanvoer van materialen, zoals betonplaten en funderingspalen, verloopt via het water. Dit om overlast in de binnenstad te verminderen. Lean, alles logistiek op elkaar afstemmen, is hier een voorwaarde in de uitvoering. Alle disciplines van Boskalis Nederland werken nauw met elkaar samen. Als het project straks klaar is, kan er weer (zwaar) verkeer over de kades. Bezoekers genieten van vernieuwd, straatwerk, bankjes en verlichting: alles gemaakt met oude materialen.

Boskalis Nederland verwierf het project Lange Haven via ‘Best Value Procurement’. Bij deze aanbestedingsmethode lost de aannemer het probleem van de klant naar eigen inzicht op. We kwamen met de goedkoopste oplossing die bovendien het beste voldeed aan de drie belangrijkste wensen: constructieve veiligheid, behoud authenticiteit en zo min mogelijk overlast voor de omgeving.